fbpx
Bashke.tv
Aktualitet LAJME

ALI AHMETI DOCTOR HONORIS CAUSA I UNIVERSITETIT TË TETOVËS

Më 17 Dhjetor 2020, në ora 13:00, në Sallen Solemne të Universitetit të Tetovës, filloi ceremonia zyrtare e organizuar me madhështi nga Rektori i UT-së, i nderuari Prof. Dr. Vullnet Ameti, në të cilën Udhëheqësi i popullit shqiptar Ali Ahmeti, u mbulua me aureolën e shenjtë dhe të shtrenjtë të Doctror Honoris Causa të Universitetit të Tetovës!

Ali Ahmeti shkenctari i politikës integruese fitimtare, progresive demokratike të kombit, u mbulua me aureolën Doctor Honoris Causa të Universitetit të Tetovës!

U dekorua e u nderua me mirënjohje e lavdi shkencore, politikani patriot shkencëtar, politikani atdhetar kombëtar që me fanatizëm, ka luftuar e lufton për çdo pëllëmbë të tokës shqiptare, për çdo të drejtë të çdo pjestari të popullit e kombit të tij shqiptar!

Askujt më mirë e më shumë, se sikur Ali Ahmetit , që është marrë me çdo gjë të popullit të tij, nuk i qëndron dekorata morale nderuese shkencore e politikanit progresiv politik-patriotik, jo vetëm e Universitetit të Tetovës, por e të çdo universiteti shqiptar, në Shqipëri, në Kosovë e në Maqedoni të Veriut, por edhe të botës euroatlantike progresive demokratike!

Biri i madh Ali Ahmeti, meriton gjithëçka të mirë të popullit, Atdheut e Kombit të Tij, sepse një jetë të tërë, ka qëndruar në nivel e i gatshëm për të kryer çdo detyrë në shërbim të çështjes shqiptare, lirisë dhe pavarësisë së Kosovës nga Serbia pushtuese!

Ali Ahmeti, veprimtari i shquar politik kombëtar, u dekorua Doctor Honoris Causa i Universitetit të Tetovës!

Ali Ahmeti, ish i burgosuri politik në Kosovë, u dekorua Doctor Honoris Causa i Universitetit të Tetovës!

Ali Ahmeti, ilegali i madh politik kombëtar, u dekorua Doctor Honoris Causa i Universitetit të Tetovës!

Ali Ahmeti, Udhëheqësi shumëvjeçar i LPRK-LPK-së, u dekorua Doctor Honoris Causa i Universitetit të Tetovës!

Ali Ahmeti, themeluesi i UÇK-së, UÇPMB-së dhe UÇK-së në Maqedoninë e Veriut, u dekorua Doctor Honoris Causa i Universitetit të Tetovës!

Ali Ahmeti, luftëtari, ushtari e komandanti lavdimadh i çlirimit të Kosovës dhe Viseve të saja nën ish-jugosllavi, u dekorua Doktor Honoris Causa i Universitetit të Tetovës!

Ali Ahmeti, Anëtari i Shtabit Qendror të UÇK-së në Kosovë, u dekorua Doctor Honoris Causa i Universitetit të Tetovës!

Ali Ahmeti, Anëtar i Shtabit të Përgjithshëm të UÇPMB-së, u dekorua Doctor Honoris Causa i Universitetit të Tetovës!

Ali Ahmeti Komandanti i Përgjithshëm i UÇK-së në Maqedoninë e Veriut, u dekorua Doktor Honoris Causa i Universitetit të Tetovës!

Ali Ahmeti Perfaqesuesi Politik i UÇK-së në Maqedoninë e Veriut, u dekorua Doctor Honoris Causa i Unversitetit të Tetovës!

Ali Ahmeti, themeluesi dhe Kryetari i BDI-së, u dekorua Doctor Honoris Causa i Universitetit të Tetovës!

Ali Ahmeti, Udheheqesi me i madh politik shqiptar i pas vitit 2000, u dekorua Doctor Honoris Causa i Universitetit të Tetovës!

Gjeneral Ali Ahmeti, nderon çdo institucion e vatër të lartë edukativo-arsimore që e vendosë Atë në rreshtin e parë të nderimit publik shkencor, edukativo-arsimorë!

Populli shqiptar te Udhëheqësi i Tij Ali Ahmeti, sheh njërin nga figurat më të përsosura e më të përgaditura të liderëve të mëdhenj e karizmatik të fillimit të vitit 2000 e këndej deri në ditët e sotme!

Ali Ahmeti, vazhdues besnik dhe realizator i çelikt i endrrave të Kryeheroit kombëtar Skënderbeut, u dekorua Doctor Honoris Causa i Universitetit të Tetovës!

Ali Ahmeti, praktikues largpamës i Programit liridashës, luftarak e çlrimtar të Lidhjes Shqiptare të Prizerenit, u dekorua Doktor Honoris Causa i Universitetit të Tetovës!

Ali Ahmeti, mbajtës i fuqishëm i flamurit kombëtar shqiptar, i cili pas Skënderbeut, për herë të parë u valëvit nga duart e Plakut të Pavarësisë së Shqipërisë, i urti Ismail Qemali, u dekorua Doctor Honoris Causa i Universitetit të Tetovës!

Ali Ahmeti, realizatori në masën e madhe të idealeve liridashëse e çlrimtare për tokë e Atdhe, popull e Komb të aspiruara nga arkitekt e ideolog të mëdhenj si Hasan Prishtina, e kryeluftëtarë e strateg ushtarak liridashës si Isa Boletini, Luigj Gurakuqi, Idriz Seferi, Bajram Curri, Azem Bejta e shumë të tjerë, u dekorua Doctor Honoris Causa i Universitetit të Tetovës!

Ali Ahmeti, emblema e atdhetarit të përsosur që me pjesmarrjen dhe ndikimin e Tij, ka shtrirë kudo dorën e Tij të artë organizative dhe mendjen e Tij të shëndoshë atdhetare, dhe ka kapur dhe mbajtur fuqishëm çdo fije të çështjes së çlrimit të popullit shqiptar nga Serbia pushtuese, u dekorua Doctor Honoris Causa i Universitetit të Tetovës!

Ali Ahmeti, shqiptari legjendar i gjeneratës se re të madhe historike, që në takimin me presidentin e Shqiperisë Rexhep Meidani, në delegacionin e LPK-UÇK-së, kishte kënduar këngën e famshme ushtarake “…po pyet bota për Shqipërinë, sa të madhe e ka ushtrinë…”, u dekorua Doctor Honoris Causa i Universitetit të Tetovës!

Ali Ahmeti, meriton dekoratën Gjergj Kastrioti Skenderbeu të Shqipërisë!

Ali Ahmeti, meriton dekoratën Gjergj Kastrioti Skënderbeu të Kosovës!

Ali Ahmeti, meriton dekoratën Lidhja Shqiptare e Prizerenit!

Ali Ahmeti, meriton dekoratën e Pavaresisë së Shqipërisë!

Ali Ahmeti, meriton dekortaën e Pavarësisë së Kosovës!

Ali Ahmeti, meriton dekoratën e Ushtrisë së Shtetit të Shqiperisë!

Ali Ahmeti, meriton dekoratën e Ushtrisë së Shtetit Kosovës!

Ali Ahmeti, meriton dekoratën e shtetit të Shqipërisë!

Ali Ahmeti, meriton dekoratën e shtetit të Kosovës!

Ali Ahmeti, meriton tituj të pafund nderimi e respekti nga çdo institucion prestigjioz të Shqiperisë, të Kosovës, të Maqedonisë së Veriut dhe të gjitha pjesëve të tjera shqiptare dhe në diasporë!

U dekorua Doctor Honoris Causa i Universitetit të Tetovës, Ali Ahmeti, shoku e bashkeveprimtari i dhjetra, qindra e mijëra aktivistëve, veprimtarëve, atdhetarëve, patriotëve, ish-të burgosurve politik, politikanëve ilegal atdhetar dhe i një kontigjenti të pafund të erupsionit zingjirorë që shpërthente dhe rrjedhëte si llavë vullkani në shërbim të çështjes kombëtare e të përgaditjes së luftës për çlirim të Kosovës nga Serbia pushtuese!

U dekorua Doctor Honoris Causa i Universitetit të Tetovës, shqiptari i madh Ali Ahmeti, i cili deklarohet kudo se Udhëqës të Tij ka pasur Adem Demaçin, Jusuf Gervallën, Kadri Zeken, Rexhep Malajn, Nuhi Berishën, Hydajet Hysenin e Mehmet Hajrizin!

Pas burgosjeve të udhëheqjes së lartë ilegale, pas të ngjarjeve të mëdha të pranverës së kuqe të vitit 1981, Udhëheqësi i popullit shqiptar Ali Ahmeti, zevendësoi me madhështi e profesionalizëm Sekretarin Organizativ, ilegalin e madh Hydajet Hysenin!

U dekorua më 17 Dhjetor 2020 në Tetovë, Doctor Honoris Causa i Universitetit të Tetovës, Udhëheqësi i popullit shqiptar Ali Ahmeti, në këtë eveniment madhështorë, me prezencën e Tij, nderonte edhe Kryetari i Kryesisë së Këshillit të Përgjithshëm të Lëvizjes Vetvendosje dhe Kryetar i Shoqatës së të Burgosurve Politik të Kosovës Hydajet Hyseni!

U dekorua Doctor Honoris Causa i Universitetit të Tetovës, Ali Ahmeti, dirigjenti organizativ fantastik i luftës ilegale patriotike për liri dhe pavarësi të Kosovës nga Serbia pushtuese, i cili bëhet më i famshmi dhe mbulon çdo pore e çdo fushë të veprimit organizativ politik kombëtar në Kosovë dhe Vise!

U dekorua Doctor Honoris Causa i Universitetit të Tetovës, Ali Ahmeti, shoku e bashkëveprimtari i Udhëheqësit të madh e të lavdishëm, Komandantit e Gjeneralit legjendarë të UÇK-së, Heroit të Kombit Fehmi Lladrovci!

U dekorua Doctor Honoris Causa i Universitetit të Tetovës, Ali Ahmeti, shoku e bashkëveprimtari i Udhëheqësve të mëdhenj të Komitetit Drejtues të LPRK-së të zgjedhur në Divjakë të Berishës, Heronjëve të Kombit Fadil Vata dhe Afrim Zhitia!

Për këto dy figura të mëdha, Gjeneral Fehmiun dhe Udheheqësin e popullit shqiptar Ali Ahmeti, i cili u dekorua Doctor Honoris Causa i Universitetit të Tetovës, ka shkruar shumë dhe jo vetëm për këta, Kryetari i LPK-së i kohës së luftës finale të UÇK-së, i mirënjohuri, atdhetari i madh dhe politikani patriot, luftëtari e shkrimtari i shquar Bedri Zenel Islami, i cili nderohet me këtë eveniment të madh si njëri prej shokëve dhe bashkpunëtorëve të ngushtë të Ali Ahmetit, sepse me 17 Dhjetor 2020, u mbulua përgjithmonë me nderimin më të madh të dekorimit spektakularë shkencor universitar!

U dekorua Doctor Honoris Causa i Universitetit të Tetovës, Ali Ahmeti, integristi i famshëm jo vetëm i popullit shqiptar në Maqedoninë e Veriut, por i të gjithë popullit shqiptar në Ballkan dhe në tërë diasporën shqiptare kudo që ajo jeton nëpër botë!

Dekorimi i Udhëheqësit të popullit shqiptar Ali Ahmeti, Doctor Honoris Causa i Universiteti të Tetovës, i gëzoi pafundësisht të gjithë atdhetarët pa përjashtim, të të gjitha gjeneratave dhe të të gjitha moshave!

Dekorimi i Udhëheqësit të popullit shqiptar Ali Ahmeti, Doctor Honoris Causa i Universitetit të Tetovës, nderoi gjakun e derdhur për liri, nderoi Heronjtë dhe Dëshmorët e Kombit, nderoi luftëtarët dhe të plagosurit e lirisë, familjet e të rënëve për liri, invalidët dhe veteranët e të të gjitha Ushtrive Çliimtare në Kosovë, Luginë të Preshevës dhe në Maqedoninë e Veriut!

Dekorimi i Udhëheqësit të popullit shqiptar Ali Ahmeti, Doctor Honoris Causa i Universitetit të Tetovës, nderoi katërshën(4) e madhe themeluese dhe pagëzuese të UÇK-së, Kryetarin historik të Degës Jashtë Vendit të LPK-së Prof. Fazli Veliun, Xhavit Halitin, Emrush Xhemajlin dhe Gafur Elshanin!

Dekorimi i Udhëheqësit të popullit shqiptar Ali Ahmeti, Doctor Honoris Causa i Universitetit të Tetovës, nderoi Plakun e madh të Drenicës Kreshnike, Heroin e Kombit Shaban Jashari me Gjeneralët e Komandantët legjendarë të UÇK-së Hamëz e Adem Jashari dhe tërë familjen lavdimadhe Jashari të Prekazit heroik!

Dekorimi i Udhëheqësit të popullit shqiptar Ali Ahmeti, Doctor Honoris Causa i Universitetit të Tetovës, nderoi Plakun e madh të Dukagjinit të pamposhtur, Heroin e Kombit Hilmi Haradinaj me Gjeneralët e komandantët emblematik të luftës për liri e çlirim, Heronjëve të Kombit Luan e Shkelzen Haradinaj dhe tërë familja e madhe Haradinaj e Gllogjanit heroik!

Dekorimi i Udhëheqësit të popullit shqiptar Ali Ahmeti, Doctor Honoris Causa i Universitetit të Tetovës, nderoi luftën heroike dhe titanike të çdo ushtari e ushtaraku, të çdo togu, skuadre, brigade e Zone Operative të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, të UÇPMB-së e të Ushtrisë Çlirimtare Kombëtare!

Dekorimi i Udhëheqësit të popullit shqiptar Ali Ahmeti, Doctor Honoris Causa i Universitetit të Tetovës, nderoi katërcipërisht të gjitha marrveshjet ndërkombëtare, ngjarjt dhe evenimentet e mëdha me karakter ndërkombëtar si Marrveshja e Ohrit, Marrveshja e Prespës dhe shumë kontribute të mëdha e vendimtare në stabilitetin e Maqedonisë së Veriut!

Dekorimi i Udhëheqësit të popullit shqiptar Ali Ahmeti, Doctor Honoris Causa i Universitetit të Tetovës, nderon partneritetin e përhershëm të Maqedonisë së Veriut me aleatin e mikun e madh të kombit shqiptar SHBA-në, por edhe nderoi hyrjen dhe pranimin e Maqedonisë së Veriut në NATO dhe BE!

Dekorimi me Doctor Honoris Causa të Universitetit të Tetovës, të Udhëheqësit të popullit shqiptar Ali Ahmeti, është eveniment i madh historik, të cilin memoria kombëtare do ta vendosë në ballin dhe gjoksin e Atdheut, aty ku zënë vendin solemn dekoratat dhe mirënjohjet e mëdha e të lavdishme të të mëdhenjëve truallit të Arbërit!

Dekorimi me Doctor Honoris Causa i Universitetit të Tetovës, të Udhëheqësit të popullit shqiptar Ali Ahmeti, nderon heroizmin e popullit tonë ndër shekuj!

Në këtë ngjarje të madhe, ku u nderua njëri prej bijëve dhe dalëzotësve më të mëdhenj të gjithëçkaje që është shqiptare, gëzohet e feston çdo gjë kombëtare, e në mënyrë të veçantë gëzohet Manastiri, vendlindja e shkronjave të gjuhës shqipe, gëzohen themeluesit dhe delegatët e pavdekshëm, të germave të alfabetit euroatlantik të shqipes së shkruar!

Urime Abaz Gjuka!
Urime i madhi i të mëdhenjëve!
Urime shoku, vëllau, bashkëveprimtari e miku ynë i madh, Udhëheqësi i popullit shqiptar Ali Ahmeti!

Ismet Sylejmani,
Prishtinë, më 19 Dhjetor 2020!

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=3642015499193847&id=100001562988310

LEXO EDHE:

Fuqishëm nga Kumanova: Vendosim standarde të reja evropiane në politikbërje

BASHKE TV

Analisti Sefer Selimi bën shaka të dyfishtë në llogari të Artan Grubit

BASHKE TV

Izet Mexhiti: Prej sot rruga Jadranska Magistralla e njohur edhe si Kaçaniçki Pat, riemërtohet në rruga Hasan Prishtina!

BASHKE TV

Pyetje deputetësh/ Mexhiti: Ja 3 pyetjet e mia që ia parashtrova ekzekutivit të BDI-së

BASHKE TV

Bekim Rexhepi: Përfundoi ekspropriimi i pronave në autostradën Shkup-Bllacë

BASHKE TV

ALI AHMETI DHE HYDAJET HYSENI DY SEKRETARËT ORGANIZATIV MË TË MËDHENJ TË LËVIZJES

BASHKE TV
BASHKË.TV