fbpx
Bashke.tv
Aktualitet LAJME

Ali Ahmeti takon ambasadorin gjerman, Tomas Gerberih: BDI po ripërtërihet

Kryetari i Bashkimit Demokratik për Integrim, z. Ali Ahmeti, në selinë e BDI në Tetovë e ka pritur Ambasadorin e Gjermanisë në Shkup, z. Tomas Gerberih.

Z. Ahmeti dhe Ambasadori Gerberih bashkëbiseduan për zhvillimet politike në Maqedoninë e veriut dhe në rajon, anëtarësimin në NATO dhe në BE, reformat, si dhe zgjedhjet e parakohshme të vitit të ardhshëm.

Z. Ahmeti njoftoi Ambasadorin gjerman për zhvillimet e brendshme në BDI ku u zgjodhën gati se 100% të kryetarëve të rinjë të degëve, mbi 90% të kryetarëve të rinjë të këshillave vendor, u zgjodhën edhe forume të reja rinore dhe të grave, u përpilua statut i ri, deklaratë e re dhe 5 rezoluta programore, kurse me 21 dhjetor do të organizohet edhe Kongresi.

Bashkëbiseduesit diskutuan edhe për ratifikimin e protokolit për anëtarësim në NATO nga Spanja në mënyrë që ky proces të rrumbullakësohet në fillim të vitit të ardhshëm.

Z. Ahmeti njftoi ambasadorin mbi propozim prioritetet programore vijuese të BDI që përfshijnë integrim konsensual, drejtësi joselektive, veting dhe transparencë të veprimtarisë publike, jetesë cilësore, vende pune dhe përafrim të standardeve me Bashkimin Evropian që do t’i mundëson rinisë të ndërton të ardhmën në vendin e vet./Bashke.tv

LEXO EDHE:

Moti sot në Maqedoninë e Veriut

BASHKE TV

Avziu: Në seancën e sotme të Kuvendit të RMV-së u miratua Ligji për nëpunësit administrativ

BASHKE TV

Zëvendësministri Maksuti: Sot ditë e mbarë për shumë arritje

BASHKE TV

Zëvendësministri Maksuti: Sot ditë e mbarë për shumë arritje

BASHKE TV

Zëvendësministri Maksuti: Sot ditë e mbarë për shumë arritje!

BASHKE TV

Ministri Ademi mirëpret përfaqësuesit e Unionit të Nxënësve të shkollave të mesme

BASHKE TV
BASHKË.TV