fbpx
Bashke.tv
Aktualitet LAJME

BE me ndihmë prej katër milion euro për nevoja urgjente mjekësore

Ambasadori i BE-së Samuel Zhbogar sot nënshkroi paketë financiare në vlerë prej katër milion euro për nevoja emergjente mjekësore të Maqedonisë së Veriut në përgjigje të krizës me Kovid-19.

Ndihma nga BE, siguron furnizime me maska, ventilatorë, komplete testimi, pajisje mjekësore dhe sasi të konsiderueshme të pajisjeve për mbrojtje personale. Do të zbatohet nga UNOPS – Zyra e KB për shërbime projektuese.

Ndihma e vazhdueshme është pjesë e pakos së solidaritetit të BE-së për vendin tonë në vlerë prej 66 milion euro, dedikuar për menaxhimin me gjendjen e koronavirusit. Si pjesë e paketës, përveç këtyre katër milion eurove për nevoja emergjente mjekësore, BE gjithashtu siguron edhe 50 milion euro për rimëkëmbje socio-ekonomike, nëntë milion euro për ndihmë të sektorit privat dhe tre milion euro për mbështetje të drejtpërdrejtë të buxhetit.

LEXO EDHE:

Xhaferi porositë liderët politik: Gjeni konsensus për datën e zgjedhjeve!

BASHKE TV

ASH -AAA nuk i përfillin tetovarët, ndërsa kërkojnë vota në Tetovë

BASHKE TV

Blerim Bexheti: Të bëhen mbi 700 teste në ditë, apelojmë për kujdes nga qytetarët

BASHKE TV

Miratohet Protokolli për regjistrim në shkolla

BASHKE TV

Qytetarët edhe nesër kanë afat të konfirmojnë ose korrigjojnë paraqitjen vjetore të tatimit

BASHKE TV

Selami: Rruga Llojan-Tabanoc po bëhet realitet! Punimet vazhdojnë me dinamikë të duhur

BASHKE TV
BASHKË.TV