fbpx
Bashke.tv
Aktualitet LAJME

Bejta: Modeli zgjedhor nuk ndryshohet, i përshtatet më së miri Maqedonisë së Veriut

Nevzat Bejta nga BDI, i ftuar në emisionin “Rruga Drejt” në Alsat tha se nuk ka kohë të mjaftueshme deri në datën e zgjedhjeve që të ndryshohet modeli zgjedhor. Ai thotë se BDI-ja është për modelin aktual zgjedhor, për shkak se sipas tij, ky model i përshtatet më së miri Maqedonisë së Veriut, pasi është shtet multietnik.

Nuk ka kohë që të debatohet për këtë ide. Ligji në fuqi me 6 njësi zgjedhore është në rregull. Pastaj, ekspertet duhet të debatojnë dhe të vendosin nëse shkohet në një njësi zgjedhore, a është në interes dhe në të mirë të qytetarëve. Ata që kanë bërë këtë model zgjedhor, me 6 njësi, i kanë pasur parasysh specifikat e vendit tonë, prandaj deri më tani ky model është vënë re se është një model i mirë dhe deri tani ky model ka qenë i pranueshëm për qytetarët- tha Bejta

LEXO EDHE:

Alfabeti dhe Uilsoni, modele orientuese për Institutin

BASHKE TV

Arifi: Mbjellja e drunjëve për nder të festave kombëtare: 22 dhe 28 Nëntorit vazhdon në çdo fshat, të Komunës së Likovës

BASHKE TV

Shkencëtarët zbulojnë diçka të re për trurin e njeriut

BASHKE TV

NDARJA E ÇMIMIT SHTETËROR “22 NËNTORI“

BASHKE TV

Talat Xhaferi: Le të jetë fjala e bukur udhërrëfyesi në jetët tona!

BASHKE TV

SHSHP- Shkup:Për herë të parë, përmirësohet qasja në vaksinat falas kundër gripit sezonal

BASHKE TV
BASHKË.TV