fbpx
Bashke.tv
Aktualitet EKONOMIA LAJME

Bekteshi: Pakoja e tretë e masave do të arrijë vlerën 355 milion euro dhe do të mbulojë 730,000 përdorues

21 maj 2020 – ️Pakoja e tretë e masave të Qeverisë, ka si qëllim kryesor, përmes injektimit financiar dhe mbështetjes direkte të qytetarëve dhe biznesit, të rimëkëmb ekonominë.Pakoja e tretë e masave do të arrijë vlerën 355 milion euro dhe do të mbulojë 730,000 përdorues.

✅Masat që do të zbatohen nga ana e Ministrisë së ekonomisë kapin vlerën prej rreth 50 milion euro.

➡️Mes tyre renditen:

👉kuponat për turizëm vendas prej 100 eurove dhe një kartelë pagese për produkte vendase prej 50 euro në vlerë të përgjithshme prej 16 milion eurosh për 100 mijë qytetarë

👉kreditë pa interes me grant prej 30% për ndërmarrjet mikro dhe të vogla përmes Bankës për Zhvillim në vlerë totale prej 31 milion euro për 2,000 ndërmarrje

👉bashkëfinancim i ngjarjeve dhe konferencave me 50% mbështetje financiare nga shteti deri në shumën maksimale 30,000 denarë në vlerë totale prej 245 mijë euro për 200 ndërmarrje

👉krijimi i një platforme për industri të zgjedhura me fokus në industrinë e tekstilit dhe këpucëve dhe prodhimin e mobiljeve dhe produkteve PVC për shitje në tregjet e huaja me vlerë 1 milion euro

👉përgatitja e një programi për të përforcuar konkurrencën e kompanive dhe industrisë, në përputhje me ligjin për mbështetjen financiare të investimeve

️📣Pakoja e tretë e masave të Qeverisë, ka si qëllim kryesor, përmes injektimit financiar dhe mbështetjes direkte të…

Publiée par Kreshnik Bekteshi sur Jeudi 21 mai 2020

LEXO EDHE:

MMJPH: Të ruajmë biodiversitetin dhe ekosistemet natyrore në mënyrë që ata të na mbrojnë neve

BASHKE TV

Taravari e mbron Mickovskin

BASHKE TV

Maqedonasit lavdërojnë Taravarin pasi i ofendoi shqiptarët: ”Браво Таравари”

BASHKE TV

MBPEU: Bujqëve, të cilëve u është dhënë leje lëvizjeje me vulën “e përhershme” vazhdojnë të vlejnë edhe për këtë fundjavë të vazhduar karantine

BASHKE TV

BDI: Respektoni masat, shëndeti në rend të parë

BASHKE TV

BDI – Gostivar dënon ashpër shpifjet e Taravarit që ua bëri pronarëve të lokaleve dhe qytetarëve shqiptarë

BASHKE TV
BASHKË.TV