fbpx
Bashke.tv
Aktualitet EKONOMIA LAJME

Bekteshi: Transformimi i sektorit të energjisë do të vazhdojë me një ritëm edhe më të fortë

22 shtator 2020 – Bashke.TV – Në katër vitet e ardhshme, transformimi i sektorit të energjisë do të vazhdojë me një ritëm edhe më të shpejtë në mënyrë që të zbatojë planin ambicioz deri në vitin 2024 mbi 50 përqind të energjisë elektrike totale të instaluar në vendin tonë që të jetë nga burime të ripërtëritshme të energjisë që do të forcojnë pavarësinë tonë të energjisë dhe stabiliteti me objektet e reja të gjenerimit të energjisë elektrike si dhe ndërlidhjet e reja të energjisë me fqinjët tanë, tha sot Ministri i Ekonomisë Kreshnik Bekteshi.

  • Do të vazhdoj të punoj me një ritëm të intensifikuar të transformimit të energjisë shtetërore që kam filluar në periudhën e kaluar me të cilin, secili nga qytetarët tanë do të ketë mundësinë të jetë një prodhues i energjisë dhe, natyrisht, një përdorues i energjisë miqësore me mjedisin dhe më të lirë. Prioriteti ynë do të jetë modernizimi dhe transformimi i TEC Negotinë, në një impiant që do të përdorë gaz natyror dhe do të ofrojë mundësi për rritje të prodhimit bujqësor, tha Bekteshi në konferencën e sotme për shtyp në Qeveri.

LEXO EDHE:

Lidhja hekurudhore mes Maqedonisë së Veriut dhe Shqipërisë, prioritet i dy shteteve

BASHKE TV

Nis asfaltimi në Komunën e Dollnenit, Zhitoshë -Llazhan. Memeti premton edhe në komunat tjera shqiptare

BASHKE TV

Zyrtare, dhënja e lejes për përdorim të Teatrit Shqipëtar

BASHKE TV

Mexhiti: Dy deputetët e infektuar me COVID-19 do të ushtrojnë detyrën e tyre në mënyre onlinë

BASHKE TV

Sylejmani: 1 tetorin 1997 nuk duhet ta nderojnë vetëm ata që e organizuan dhe e udhëhoqën

BASHKE TV

Festim Halili paralajmëron ndërtimin e hekurudhës deri në Aeroportin e Shkupit

BASHKE TV
BASHKË.TV