fbpx
Bashke.tv
Aktualitet LAJME

Çeliku pjesëmarrës në punëtorinë në kuadër të projektit “Ndërtimi i një themeli për reformimin e sektorit të duhanit”

“Sot në Prilep u mbajt një punëtori në kuadër të projektit “Ndërtimi i një themeli për reformimin e sektorit të duhanit”, ku ishin të pranishëm përfaqësues të Delegacionit të Bashkimit Evropian në Republikën e Maqedonisë së Veriut.

Ky projekt është financuar nga Bashkimi Evropian përmes Programit IPA të BE-së, me vlerë prej 864,000 euro dhe është i rëndësishëm për qëllime me të cilat pritet përmirsimi i të ardhurave të prodhuesve të duhanit dhe të lashtave të tjera, duke arritur cilësi më të lartë, rritje të sasisë , standardet e tregut, zhvillimi në zonat rurale, si dhe efektet më të larta ekonomike dhe eksporti.

Rreth 23,000 ekonomi bujqësore të duhanit merren me prodhimin e duhanit, të cilët kryesojnë të parët në listën e produkteve agroushqimore të eksportuara me vlerë 117.3 milion euro në vitin 2018.

Sekretari Shtetëror pranë MBPEU, Z. Nefrus Çeliku mbylli punëtorinë me një fjalim, duke faleminderuar për bashkëpunimin dhe përkrahjen e jashtëzakonshme në realizimin e projektit, me dëshirën dhe shpresën që me forcat e përbashkëta dhe bashkëpunim të përmbushim kërkesat dhe standardet evropiane për realizimin e këtij projekti si dhe projekteve të ngjashme në sektorë të tjerë bujqësorë.” – thotë Çeliku

Për më shumë ndiq linkun:

Sot në Prilep u mbajt një punëtori në kuadër të projektit "Ndërtimi i një themeli për reformimin e sektorit të duhanit",…

Publiée par Nefrus Celiku sur Vendredi 13 septembre 2019

LEXO EDHE:

Lëvizja BESA në 2018: Asnjëherë koalicion me LSDM (Video)

BASHKE TV

Ministri Ademi nënshkroi Marrëveshjen për bashkëpunim ndërkombëtar me Organizatën Evropiane për Hulumtime Bërthamore (CERN)

BASHKE TV

BDI – dega Saraj, Blerim Bexheti zgjidhet kryetar shtabi

BASHKE TV

KU JETON ALI AHMETI

BASHKE TV

Tani më dhe Drejtoria për siguri të informatave të klasifikuara frymon shqip

BASHKE TV

BDI nuk do ta lejon Selën dhe Gashin që t’i detyrojnë shqiptarët t’ju dërgojnë byrek maqedonasve

BASHKE TV
BASHKË.TV