fbpx
Bashke.tv
Aktualitet LAJME

Drejtori Sela takohet me zëvendësambasadorin gjerman Graf

“Drejtori i Agjencisë për Zbatimin e Gjuhës (AZGJ), Ylber Sela, realizoi takim pune me Otto Graf, zëvendësambasador i Republikës Federale të Gjermanisë në Republikën e Maqedonisë së Veriut.

Në takim, drejtori Sela shprehu kënaqësi për vizitën dhe interesin e ambasadës gjermane për punën e AZGJ-së dhe falënderoi për ndihmën e deritanishme të Republikës Federale të Gjermanisë që po i jep Republikës së Maqedonisë së Veriut në më shumë segmente sociale. Ai gjithashtu informoi bashkëbiseduesin e tij për rëndësinë e funksionimit të AZGJ-së për krijimin e një shoqërie kohezive multietnike që na shpie drejt integrimit dhe jo ndarjes së qytetarëve, gjegjësisht shoqëri që garanton, promovon dhe avancon të drejtat e qytetarëve të saj, duke përfshirë edhe të drejtën për t’u shprehur dhe përdorur gjuhën e tyre amtare.

Zëvendësambasadori Graf shkëmbeu mendime me drejtorin Sela për përvojat dhe sfidat për njohjen dhe vendosjen e gjuhës gjermane në suaza evropiane dhe shprehu gatishmëri për bashkëpunim me drejtorin Sela për të ngritur në një nivel tjetër dialogun dhe përkrahjen e ndërsjellë për punën e AZGJ-së drejt realizimit të përcaktimeve programore.
Të dyja palët u dakorduan që arsimi është një nga segmentet kryesore ku duhet të bëhen përpjekje më të mëdha për të thyer stereotipet e paragjykimet nacionaliste dhe se përmes politikave cilësore dhe të konceptuara mirë të arsimit mund të ndikohet pozitivisht në ndërgjegjësimin dhe rëndësinë e pranimit dhe mësimit të gjuhës së bashkëqytetarit të një etnie tjetër si pasuri dhe mjet për komunikim dhe mirëkuptim të ndërsjellë.” – zyra për informim, Agjencia për Zbatimin e Gjuhës

Për më shumë ndiq linkun:

Drejtori Sela takohet me zëvendësambasadorin gjerman GrafDrejtori i Agjencisë për Zbatimin e Gjuhës (AZGJ), Ylber…

Publiée par Агенција за примена на јазикот / Agjencia për Zbatimin e Gjuhës sur Mardi 3 décembre 2019

LEXO EDHE:

Elezi: Nga 6-8 dhjetori, panairi “Blej shtëpi, blej banesë “, projekti vazhdon edhe vitin e ardhshëm!

BASHKE TV

Ministri Bekteshi: Politikat ekonomike të Qeverisë së Republikës së Maqedonisë së Veriut vazhdojnë të japin rezultate

BASHKE TV

Ministri Ademi pjesëmarrës në Simpoziumin për Drejtorë të Shkollave në Budva

BASHKE TV

Shqipëria merr Presidencën e OSBE-së, Rama: Hap historik

BASHKE TV

Timonie takoi Deharin, diskutohet bashkëpunimi në të ardhmen

BASHKE TV

Ali Ahmeti takon ambasadorin gjerman, Tomas Gerberih: BDI po ripërtërihet

BASHKE TV
BASHKË.TV