fbpx
Bashke.tv
Aktualitet LAJME

Edhe Maqedonia do të përballet me trotinetët, ja çka po përgatitet?!

Edhe Maqedonia e Veriut është përfshirë nga fluksi i madh i përdorimit të trotinetëve nga ana e qytetarëve. Trotinetët po shfrytëzohen kryesisht nga të rinj, por edhe nga qytetarë që kanë zëvendësuar ato me makinat dhe bicikletat e tyre.

Por prania e tyre më e madhe, sidomos në Shkup, po krijon probleme për këmbësorët.

Për të rregulluar praninë e tyre në trafik, MPB po planifikon që të përfshijë ato në Ligjin për sigurinë në komunikacion, duke caktuar kushte të nevojshme për funksionimin e tyre.

Edhe në disa vendeve evropiane tashmë janë gjetur solucione për përdorimin e tyre, pasi që disa qytetarë kanë pësuar nga to.

LEXO EDHE:

Ganiu: Nënshkruam kontratën për ndërtimin e objektit të ri “Bambi” të kopshtit për fëmijë “Fidani”

BASHKE TV

Varheji: BE-ja përgatit plan ekonomik për zhvillim të Ballkanit Perëndimor

BASHKE TV

Ganiu: Aksioni i dezinfektimit përfshiu 162 ndërtesa kolektive në territorin e Komunës së Çairit

BASHKE TV

Ministri Bekteshi: Do të shfuqizohet ndalesa për eksportin e miellit në shtetet fqinje

BASHKE TV

Sasoli: BE kërkon të përfshihen vendet e Ballkanit në luftën kundër COVID-19

BASHKE TV

YouTube po punon në rivalin e TikTok të quajtur Shorts

BASHKE TV
BASHKË.TV