fbpx
Bashke.tv
Aktualitet LAJME

Elezi në Këshillin socio-ekonomik: Dialogu social midis të gjithë pjesëmarësve është i një rëndësie të veçantë!

03 shtator 2020 – Bashke.TV – Zëvendësministrja e financave, Shiret Elezi mori pjesë në seancën e sotme të Këshillit Ekonomik dhe Social, të kryesuar nga ministrja i Punës dhe Politikës Sociale, Jagoda Shahpaska ku i pranishëm ishte dhe zëvendëskryeministri për çështje ekonomike, Fatmir Bytyqi.

Këshilli Ekonomik dhe Social është një organ trepalësh i përbërë nga Ministrat dhe Zëvendës Ministrat e Punës dhe Politikës Sociale, Financave dhe Ekonomisë, Zëvendëskryeministri i ngarkuar me Çështjet ekonomike, Federata e Sindikatave (SSM) dhe Organizata e Punëdhënësve.

Në këtë seancë u theksua se thellimi i dialogut midis punëdhënësve, sindikatave si përfaqësues të punëtorëve dhe qeverisë është i një rëndësie të veçantë, veçanërisht në drejtim të bërjes së zgjidhjeve ligjore që do të jenë në interes të të gjitha palëve dhe do të paraprihen nga analiza dhe konsulta të mira nga të gjithë pjesëmarrësit.

Gjithashtu në takim është biseduar edhe për krizën e Pandemisë me virusin Covid 19 me të cilat po përballet shoqëria dhe kompanitë përfshirë këtu sugjerimet dhe vërejtjet e tyre, për masat e ndërmara deri më tani, masa të reja të cilat do të propozohen nga Qeveria e re.

Në këtë Këshill u diskutua mbi atë se Qeveria e re është e angazhuar për forcimin e partneritetit me sindikatat dhe anëtarët e Këshillit ekonomik dhe social si dhe gjetjen e zgjidhjeve se si të ndihmohet më shumë ekonomia vendore.

Elezi në Këshillin socio-ekonomik: Dialogu social midis të gjithë pjesëmarësve është i një rëndësie të…

Publiée par Shiret Elezi – Faqja Zyrtare sur Jeudi 3 septembre 2020

LEXO EDHE:

Lidhja hekurudhore mes Maqedonisë së Veriut dhe Shqipërisë, prioritet i dy shteteve

BASHKE TV

Nis asfaltimi në Komunën e Dollnenit, Zhitoshë -Llazhan. Memeti premton edhe në komunat tjera shqiptare

BASHKE TV

Zyrtare, dhënja e lejes për përdorim të Teatrit Shqipëtar

BASHKE TV

Mexhiti: Dy deputetët e infektuar me COVID-19 do të ushtrojnë detyrën e tyre në mënyre onlinë

BASHKE TV

Sylejmani: 1 tetorin 1997 nuk duhet ta nderojnë vetëm ata që e organizuan dhe e udhëhoqën

BASHKE TV

Festim Halili paralajmëron ndërtimin e hekurudhës deri në Aeroportin e Shkupit

BASHKE TV
BASHKË.TV