fbpx
Bashke.tv
Aktualitet LAJME

G20 diskuton për rihapjen e kufijve

Ministrat e Jashtëm të G20-s diskutuan sot heqjen e disa kufizimeve të udhëtimit dhe rihapjen e kufijve, të mbyllur për shkak të pandemisë COVID-19, që po mundon ekonominë globale, thanë ata në një deklaratë.

“Ministrat e Jashtëm kanë njohur rëndësinë e hapjes së kufijve, bashkimin e familjeve dhe vendosjen e masave për ta bërë ekonominë të lulëzojë”, shkruhet në deklaratë.

“Rihapja e kufijve, me të gjitha masat e nevojshme paraprake, do të ndihmojë popullatën dhe ekonomitë tona të përparojnë”, tha ministri saudit i Punëve të Jashtme, Princi Faisal ben Farhane, cituar në njoftimin për shtyp.

Në takimin virtual të kryesuar nga Arabia Saudite, ministrat diskutuan, gjithashtu, rëndësinë e bashkërendimit të masave parandaluese në kufij.

Sekretari i Përgjithshëm i Kombeve të Bashkuara Antonio Guterres, nga ana e tij, u bëri thirrje ministrave të G20-s të rrisin investimet për të mbështetur udhëtimin e sigurt, veçanërisht duke vendosur masa për të forcuar zbulimin dhe gjurmimin e rasteve të COVID-19.

LEXO EDHE:

BUZËQESHJE E PASHEMBULLT E NËNË DRITËS DHE ALI AHMETIT

BASHKE TV

Lidhja hekurudhore mes Maqedonisë së Veriut dhe Shqipërisë, prioritet i dy shteteve

BASHKE TV

Nis asfaltimi në Komunën e Dollnenit, Zhitoshë -Llazhan. Memeti premton edhe në komunat tjera shqiptare

BASHKE TV

Zyrtare, dhënja e lejes për përdorim të Teatrit Shqipëtar

BASHKE TV

Mexhiti: Dy deputetët e infektuar me COVID-19 do të ushtrojnë detyrën e tyre në mënyre onlinë

BASHKE TV

Sylejmani: 1 tetorin 1997 nuk duhet ta nderojnë vetëm ata që e organizuan dhe e udhëhoqën

BASHKE TV
BASHKË.TV