fbpx
Bashke.tv
Aktualitet LAJME

Google do të tregojë se cilat imazhe mund të përdorni pa shkelur të drejtat e autorit

Fotot do të kenë një lidhje të cilat të çojnë tek informacionet e licencimit nëse janë nën Creative Commons dhe të përdoren falas pa pasur nevojë tja atribuoni dikujt.

Google do ta bëjë më të lehtë gjetjen e imazheve të cilat mund ti përdorni pa shkelur të drejtat e tyre autoriale.

Gjiganti i kërkimi tani do të etiketojë imazhet me një etiketë e cila thotë “E Licencueshme” nëse publikuesit apo krijuesit e tyre kanë ofruar këtë informacion licencimi.

Image

Fotot do të kenë një lidhje të cilat të çojnë tek informacionet e licencimit nëse janë nën Creative Commons dhe të përdoren falas pa pasur nevojë tja atribuoni dikujt.

Imazhet do të tregojnë copyright dhe krijuesin. Nëse një publikues i jep Google informacion sesi të blini fotot, motori i kërkimit do të vendosë në link që të çon tek uebsajti për ta blerë.

Google ka shtuar edhe një opsion për të renditur foto sipas licencimit. Pra nëse kërkoni të blini një foto atëherë duhet të përzgjidhni opsionin “Commercial and other licences” dhe nëse kërkoni një foto për të përdorim të lirë atëherë duhet të përzgjidhni opsionin “Creative Commons.”

LEXO EDHE:

Bekteshi: Me pakon e katërt të masave përmes mbështetjes së drejtpërdrejtë financiare do t’i mbështesim qytetarët dhe sektorët më të prekur

BASHKE TV

Bekteshi: Kompania gjermane ‘Franc Kiel’ do të investoj 3,5 milion euro në fabrikën e re për prodhimin e ulëseve të trenave në zonën industriale në Tetovë

BASHKE TV

Ahmeti takoi ambasadorin e Kosovës Gjergj Dedaj

BASHKE TV

Moti sot në vendin tonë

BASHKE TV

Moti sot në vendin tonë

BASHKE TV

Publikohet marrëveshja politike dhe ekonomike e arritur në Shtëpinë e Bardhë

BASHKE TV
BASHKË.TV