fbpx
Bashke.tv
Aktualitet LAJME

Instagrami do t’ju ndalojë përdorimin personave të rinj në moshë

Më në fund, Instagrami ka vendosur që t’jua ndalojë përdorimin të rinjve, që janë nën moshë e duhur.

Duke filluar nga sot, shfrytëzuesit duhet të tregojnë datën dhe vitin e lindjes, derisa hyrja dhe përdorimi iu lejohet vetëm atyre që janë mbi 13 vjeçar.

Kjo nuk pritet t’ju kërkohet edhe të rriturve, por ka mundësi që të bëhet pyetja lidhur me moshën, së paku një herë dhe të mos përsëritet më.

Për dallim nga Facebook dhe disa rrjete sociale, Instagram nuk e ka pasur si pjesë të regjistrimit edhe verifikimin e moshës.

Gjatë kalimit të kohës, kjo platformë që është shumë e ndjekur nga të rinjtë, është mbushur edhe më shumë nga ndjekës të rinj dhe shumë fëmijë.

Ky veprim vjen disa ditë, pasi Instagram u kritikua ashpër, për lejimin e fëmijëve që të përdorin këtë platformë të shpërndarjes së imazheve.

Të gjithë përdoruesve që kanë edhe llogari në Facebook, Instagrami do t’ju merr edhe datën e lindjes, por që nuk do ta shfaq në profil.

Nëpërmjet këtij veprimi, Instagram po hedhë hapat e para për ndalimin e të rinjve në Instagram, derisa t’i lejohet që të bëjë identifikimin e fytyrave nëpërmjet letërnjoftimeve zyrtare.

LEXO EDHE:

Moti sot në Maqedoninë e Veriut

BASHKE TV

Avziu: Në seancën e sotme të Kuvendit të RMV-së u miratua Ligji për nëpunësit administrativ

BASHKE TV

Zëvendësministri Maksuti: Sot ditë e mbarë për shumë arritje

BASHKE TV

Zëvendësministri Maksuti: Sot ditë e mbarë për shumë arritje

BASHKE TV

Zëvendësministri Maksuti: Sot ditë e mbarë për shumë arritje!

BASHKE TV

Ministri Ademi mirëpret përfaqësuesit e Unionit të Nxënësve të shkollave të mesme

BASHKE TV
BASHKË.TV