fbpx
Bashke.tv
Aktualitet LAJME

Këto gjëra nuk duhet t’i bëni në vendvotim gjatë ditës së zgjedhjeve në Maqedoninë e Veriut

Komisioni Shtetëror Zgjedhor (KSHZ) në Maqedoni ka vazhduar të njoftojë qytetarët për gabimet që nuk duhet t’i bëjnë në vendvotim, të cilët mund të sanksionohen si vepër penale apo padi kundërvajtëse. Ndalimi i votimit për një person tjetër, për votim familjar grupor, fotografimi i fletvotimit apo edhe mbajtja e armës, janë të ndaluara në vendvotim por edhe në afërsi të vendvotimit, pasi këto dënohen me ligj.

KSHZ në këtë udhëzim tregon edhe për personat që nuk mund të votojnë.

Ndërsa në fund tregon edhe për mundësitë që janë në vendvotim dhe që ju ofrohen personave me pengesa.

LEXO EDHE:

Demokratizimi VS Nacionalizmi: Çfarë humb dhe çfarë fiton Shkupi nga një “Kryeministër shqiptar”

BASHKE TV

Champions dhe Europa League “flasin shqip”, Drita e Xhaka në fush

BASHKE TV

BE-ja miratoi Memorandumin për Mirëkuptim, 160 milion euro për Maqedoninë e Veriut

BASHKE TV

Apple i kërkon aplikacionit me receta gatimi të heqë dardhën nga logoja

BASHKE TV

Moti sot në vendin tonë

BASHKE TV

Takohet sërish Ahmeti dhe Zaev, Ahmeti: Do të krijohet shumica (VIDEO)

BASHKE TV
BASHKË.TV