fbpx
Bashke.tv
LAJME

Komuna e Teacës hap rrugë për të lidhur tokat punuese

Ideja shekullore për të lidhur tokat punuese të më shumë fshatrave në Komunën e tearcës me rrugën regjionale përmes komunës së Jegunovcës bëhet realitet falë vizionit të drejtuesve të kësaj komune dhe shpirtmadhësisë së banorëve të Debroshtit.
Kryetari i komunës së Tearcës Isen Asani thotë se kjo rrugë do të nxis zhvillimin e bujqësisë në këtë zonë .
“Këtu në këtë vend është bërë një punë shumë e madhe. Është tentuar nga bashkëfshataret e Dobroshtit të hapet një rrugë që para 100 viteve por kjo mbeti vetëm ëndërr, kurse tani me mirëkuptim pronarëve toka u fal dhe tokat punuese lidhen përmes rrugës e cila është me gjerësi 6 metra dhe gjatësi katër kilometra”
Rruga që mban emrin “toka e falur” paraqet arterien kryesore që lidh tokat punuese me rrugën regjionale duke krijuar mundësi më të mira për zhvillimin e bujqësisë dhe blegtorisë në këtë zonë” thotë Asani

LEXO EDHE:

Lidhja hekurudhore mes Maqedonisë së Veriut dhe Shqipërisë, prioritet i dy shteteve

BASHKE TV

Nis asfaltimi në Komunën e Dollnenit, Zhitoshë -Llazhan. Memeti premton edhe në komunat tjera shqiptare

BASHKE TV

Zyrtare, dhënja e lejes për përdorim të Teatrit Shqipëtar

BASHKE TV

Mexhiti: Dy deputetët e infektuar me COVID-19 do të ushtrojnë detyrën e tyre në mënyre onlinë

BASHKE TV

Sylejmani: 1 tetorin 1997 nuk duhet ta nderojnë vetëm ata që e organizuan dhe e udhëhoqën

BASHKE TV

Festim Halili paralajmëron ndërtimin e hekurudhës deri në Aeroportin e Shkupit

BASHKE TV
BASHKË.TV