fbpx
Bashke.tv
Aktualitet LAJME

Maqedoni, kalendari i ditëve të pushimit për vitin 2020

Ministria e Punës dhe Politikës Sociale publikoi programin e ditëve të pushimit për vitin 2020.

Sipas Ligjit për festa (Gazeta Zyrtare e RMV-së numër 21/98 dhe 18/07) në vitin 2020 ditë pushimi janë:

Për të gjithë qytetarët e Maqedonisë së Veriut: 1 janari (e mërkurë), Viti i Ri, 7 janari (e martë), Krishtlindjet, 20 prilli (e hënë), Pashkët, dita e dytë e Pashkëve sipas kalendarit ortodoks, 1 maji (e premte), Dita e Punëtorëve, 24 maji (e diel), “Shën Kirili dhe Metodit” dhe Kurban Bajrami që poashtu është në këtë ditë ndërsa dita e pushimit do të jetë 25 maji, 2 gushti (e diel), Dita e Republikës, përkatësisht tre gushti është ditë pushimi, tetë shtatori (e martë), Dita e Pavarësisë, 11 tetori (e diel), Dita e kryengritjes popullore, përkatësisht 12 tetori do të jetë ditë pushimi, 23 tetori (e premte), Dita e Luftës Maqedonase Revolucionares, 8 dhjetori (e martë), Dita e “Shën Klimentit të Ohrit”.

Për qytetarët myslimanë ditët e pushimit do të jetë edhe dita e parë e Kurban Bajramit, për qytetarët ortodoksë 6 janari, 19 janari, 17 prilli 5 qershori dhe 28 gushti ndërsa për qytetarët që i përkasin fesë krishtere ditët e pushimit janë 13 prilli, 1 nëntori dhe 25 dhjetori.

Për shqiptarët 22 nëntori është poashtu ditë pushimi për shkak të Ditës së Alfabetit të Gjuhës Shqipe.

LEXO EDHE:

Izet Mexhiti: 10 vite nga fitorja e madhe kur Kërçova me votën e popullit përfundimisht u bë shqiptare

BASHKE TV

Izet Mexhiti: Tubimi i së hënës, tubim i “artanistëve”

BASHKE TV

MEXHITI NGA TETOVA: POROSIS TALAT XHAFERIN, FATMIR BESIMIN DHE ARTAN GRUBIN, LARG DUART NGA KAZINOTË, MOS E BËNI BDI-NË ME NJOLLË

BASHKE TV

Mexhiti: Duam BDI të forcohet dhe të kthehet te baza, të kthehet te origjina, te qytetari, pa ministrat oportunistë të kryesuar nga Artan Grubi

BASHKE TV

Izet Mexhiti: Në Studeniçan po bashkohet POPULLI!

BASHKE TV

“Tërmet” në Saraj: Mbi 2 mijë pjesmarrës në tubimin e Grupit të Zjarrit

BASHKE TV
BASHKË.TV