fbpx
Bashke.tv
Aktualitet ARSIMI LAJME

Ministri Arbër Ademi për 14 muaj, rriti rrogat për 10% në arsim!

Në seancën e 150-të të Qeverisë u soll vendimi që nga shtatori i këtij viti, pagat në arsimin fillor, në atë të mesëm, të lartë dhe në institutet arsimore, të rriten për 5%.

Qeveria ka angazhuar ministrin e arsimit Arbër Ademi të nënshkruajë marrëveshjet me Sindikatën e Pavarur për Arsim, shkencë dhe Kulturë SASHK, për realizimin e rritjes së paraparë të pagave.

Me këtë vendim, Qeveria e Republikës së Maqedonisë së Veriut angazhon gjithashtu ministrin e arsimit që të përgadisë vendi për koeficientët për rritjen e pagave edhe tek fakultetet dhe institutet publike arsimore për 5%, duke filluar me pagën për muajin shtator.

Vlenë të theksohet se që nga ardhja e ministrit Arbër Ademi në krye të institucionit të arsimit, brenda 14 muajve rrogat e punonjësve në arsim janë rritur për 10%.

Gjithashtu, javë më parë mori dritë të gjelbërt edhe Ligji i ri për arsim fillor dhe Ligji për mësimdhënës dhe bashkëpuntorë profesional në arsimin fillor dhe të mesëm, që sjellin një sërë reformash në sferën e arsimit.

Me këtë tempo të ministrit Ademi, mund të shpresojmë dhe besojm që gjerat po lëvizin në drejtimin e duhur, drejt ngritjes së cilës në arsim, gjë që gjatë kohë ka munguar në vendin tonë.

LEXO EDHE:

Lëvizja BESA në 2018: Asnjëherë koalicion me LSDM (Video)

BASHKE TV

Ministri Ademi nënshkroi Marrëveshjen për bashkëpunim ndërkombëtar me Organizatën Evropiane për Hulumtime Bërthamore (CERN)

BASHKE TV

BDI – dega Saraj, Blerim Bexheti zgjidhet kryetar shtabi

BASHKE TV

KU JETON ALI AHMETI

BASHKE TV

Tani më dhe Drejtoria për siguri të informatave të klasifikuara frymon shqip

BASHKE TV

BDI nuk do ta lejon Selën dhe Gashin që t’i detyrojnë shqiptarët t’ju dërgojnë byrek maqedonasve

BASHKE TV
BASHKË.TV