fbpx
Bashke.tv
Aktualitet LAJME

Një shqiptare në krye të financave të Maqedonisë së Veriut?

Rekonstruimi i kabinetit qeveritar Zaev 2 në Republikën e Maqedonisë së Veriut duket se po sjellë shumë risi në këtë vend pasi që edhe përkundër paralajmërimeve se do ndryshojë shumë ministra, kryeministri maqedonas shkarkoi disa e emëroi disa të tjerë që ishin shumë pak në numër, mirëpo veten e përzgjodhi të propozohet edhe për ministër të financave.

Por, si duket ky propozim hasi në pengesa pasi që Agjencioni për antikorupsion solli vendim që kryeministri i vendit nuk mund të jetë njëkohësisht edhe ministër i financave.

Por, deri më tani nuk dihet taktika e kryeministrit Zaev se si do të luajë këtë lojë nëse do të vazhdojë të mbajë të dy pozitat dhe në anën tjetër të delegojë kompetencat tek zëvendës ministri i financave, por një gjë dihet se për momentin këtë dikaster e drejton një shqiptare.

Shiret Elezi, doktor i shkencave të ekonomisë aktualisht është zëvendës ministre e financave në qeverinë e Zaevit e cila për momentin luan edhe rolin e të parit në këtë dikaster shumë të rëndësishëm të vendit, e pasi që qeveria e Maqedonisë ka vetëm nga një zëvendës ministër në secilën ministri, i bie që gjithë kompetencat e kryeministrit të kalojnë tek zëvendës ministrja Elezi.

LEXO EDHE:

Lidhja hekurudhore mes Maqedonisë së Veriut dhe Shqipërisë, prioritet i dy shteteve

BASHKE TV

Nis asfaltimi në Komunën e Dollnenit, Zhitoshë -Llazhan. Memeti premton edhe në komunat tjera shqiptare

BASHKE TV

Zyrtare, dhënja e lejes për përdorim të Teatrit Shqipëtar

BASHKE TV

Mexhiti: Dy deputetët e infektuar me COVID-19 do të ushtrojnë detyrën e tyre në mënyre onlinë

BASHKE TV

Sylejmani: 1 tetorin 1997 nuk duhet ta nderojnë vetëm ata që e organizuan dhe e udhëhoqën

BASHKE TV

Festim Halili paralajmëron ndërtimin e hekurudhës deri në Aeroportin e Shkupit

BASHKE TV
BASHKË.TV