fbpx
Bashke.tv
Aktualitet ARSIMI LAJME

Qazimi realizon takim përgaditor për pilotimin e validimit të mësimit formal dhe joformal

“Në kuadër të aktiviteteve për ndërtimin e sistemit të validimit të mësimit formal dhe joformal, sot në QARr u organizua takim përgaditor për pilotimin e validimit.

Në Strategjinë e arsimit (2018-2025) si dhe në Strategjinë e arsimit për të rritur (2019-2023) është planifikuar që në pjesën e dytë të vitit 2019 të realizohet pilotimi i sistemit të validimit.

Pilotimi do të realizohet ne dy kualifikime- suvatues dhe kamarier, në dy shkollat e mesme profesionale: “Sdravko Cvetkovski” dhe “Llazar Tanev”.

Është planifikuar që pjesë e procesit të pilotimit të jenë 20 kandidatë nga 10 për secilin kualifikim. Në takim morrën pjesë edhe dy drejtoreshat e shkollave të mesme Anita Tomovska dhe Sllagjana Trpovska.” – thotë  Qazimi

LEXO EDHE:

Lëvizja BESA në 2018: Asnjëherë koalicion me LSDM (Video)

BASHKE TV

Ministri Ademi nënshkroi Marrëveshjen për bashkëpunim ndërkombëtar me Organizatën Evropiane për Hulumtime Bërthamore (CERN)

BASHKE TV

BDI – dega Saraj, Blerim Bexheti zgjidhet kryetar shtabi

BASHKE TV

KU JETON ALI AHMETI

BASHKE TV

Tani më dhe Drejtoria për siguri të informatave të klasifikuara frymon shqip

BASHKE TV

BDI nuk do ta lejon Selën dhe Gashin që t’i detyrojnë shqiptarët t’ju dërgojnë byrek maqedonasve

BASHKE TV
BASHKË.TV