fbpx
Bashke.tv
Aktualitet LAJME

Shqiptari i dekoruar me çmimin e meritës: Si komunikonim pa internet në mbarë botën

Kumanovë, 2 dhjetor – Ka lindur më 6 nëntor të vitit 1946. Ekrem Sulejmani nga Kumanova në vitin 1961 në Radio Klubi të qytetit të tij të lindjes ka nisur mësimet e para të alfabetit të Murseut (telegrafia-radioamaterisëm), fillimet e para 180 viteve në Itali, Britani të Madhe, Gjermani dhe SHBA. Në vitin 1963 ai i nënshtrohet provimit për radioamater dhe pas kryerjes me sukses, aktivitetin e tij e vazhdo në ushtri në vitin 1966 në Maribor të Sllovenisë si telegrafist në Radiovod.

Në vitin 1971 ai në Gjermani fillon punë si elektrosarduar e më pas fillon atë si hobi edhe në Gjermani duke mbajtur lidhjet me kolegët e tij anë e mbanë botës, ndërkohë që fiton edhe vendin e 3 në botë duke u dekoruar kështu me ‘Certificat of merit’. Sulejmani si shqiptarë ka arritur këto merita ndërkohë që thotë se ka qenë një ndjenjë jashtëzakonisht e madhe dhe e veçantë që të bisedojë me shokë, kolegë dhe miq nëpër gjithë kontinentet e botës por pa internet.

LEXO EDHE:

Xhaferi porositë liderët politik: Gjeni konsensus për datën e zgjedhjeve!

BASHKE TV

ASH -AAA nuk i përfillin tetovarët, ndërsa kërkojnë vota në Tetovë

BASHKE TV

Blerim Bexheti: Të bëhen mbi 700 teste në ditë, apelojmë për kujdes nga qytetarët

BASHKE TV

Miratohet Protokolli për regjistrim në shkolla

BASHKE TV

Qytetarët edhe nesër kanë afat të konfirmojnë ose korrigjojnë paraqitjen vjetore të tatimit

BASHKE TV

Selami: Rruga Llojan-Tabanoc po bëhet realitet! Punimet vazhdojnë me dinamikë të duhur

BASHKE TV
BASHKË.TV